Ziua Naţională a Contabilului Român

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) – singurul organism abilitat pentru acordarea calificărilor profesionale de expert contabil și contabil autorizat – organizează, la 13 iulie a.c. – cu un an înaintea împlinirii unui secol de la reglementarea profesiei în țara noastră –, cea de-a XVI-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român.

2020 este, astfel, al 16-lea an în care evenimentul aduce în prim plan profesia din țara noastră, subliniind importanța acesteia pentru mediul economic, pentru societate.

Tema evenimentului – Contabilul, pregătit pentru viitor – va aduce în discuție lecțiile învățate în perioda de criză – generată de noul coronavirus –, ce trebuie făcut în astfel de situații și ce nu trebuie făcut. Cu siguranță opiniile specialiștilor în ceea ce privește modul în care au reușit să transforme provocările în oportunități vor putea constitui modele de inspirație pentru mulți.

Reprezentanți ai instituțiilor și ai autorităților de reglementare, ai mediului de afaceri și profesioniști contabili se vor reuni – de această dată folosind tehnologia – și vor marca acest moment important pentru profesia contabilă.

Desfășurat sub sloganul Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună!, evenimentul este celebrat în toată țara de către filialele CECCAR pentru recunoașterea oficială a rolului pe care profesia contabilă și practicanții acesteia – experții contabili și contabilii autorizați – îl au în economie și societate.

Ziua Națională a Contabilului Român reprezintă și un prilej de a evidenția în mod public rezultatele muncii experților contabili și contabililor autorizați, prin organizarea Topului local al membrilor CECCAR la nivelul fiecărei filiale a Corpului. Sunt recunoscute, astfel, performanțele societăților de expertiză contabilă și de contabilitate, precum și ale experților contabili și contabililor autorizați, în semn de apreciere a aportului acestora la dezvoltarea profesiei și al mediului antreprenorial în interes public.

Manifestările dedicate Zilei Naționale a Contabilului Român vor fi deschise la București luni, 13 iulie a.c., începând cu ora 13.00. Evenimentul va putea fi urmărit live pe ceccartv.ro.